[:nl]Voor de fotoclub hadden we afgelopen keer de de opdracht materialen, fotografeer een:

  • glazen voorwerp
  • metalen voorwerp
  • zijden/stoffen voorwerp
  • houten voorwerp

De structuur van het overhemd heb ik door middel van strijklicht van onderen af weten te bereiken, de andere lichtbron heb ik achter de camera opgesteld, dit om de kleur goed over te laten komen.

Om deze onderwerpen goed op de foto te krijgen moet je opletten hoe je e.e.a. belicht. Nu had ik een flitser geleend en daardoor kon ik met twee flitsers aan de gang. Bij metalen voorwerpen is het lastig om de hooglichten te vermijden en toch genoeg licht op het onderwerp te krijgen zodat de textuur goed te zien is. Bij de saxofoon wilde ik het instrument en de structuur van de koffer waarin deze ligt goed zichtbaar krijgen. Ik kreeg een goede opmerking over hoe dit te bereiken; zacht licht voor het instrument en gericht hard licht voor de koffer. Dit moet je dan richten op de verschillende onderdelen. Dit ga ik zeker nog een keer proberen en zal deze ‘verbeterde versie’ dan ook hier tonen.

De glazen vaas vindt ik zelf goed gelukt, je kan goed zien dat de vaas van glas is. Ook heb ik van anderen goede tips gekregen over andere licht opstellingen.[:en]Voor de fotoclub hadden we afgelopen keer de de opdracht materialen, fotografeer een:

  • glazen voorwerp
  • metalen voorwerp
  • zijden/stoffen voorwerp
  • houten voorwerp

De structuur van het overhemd heb ik door middel van strijklicht van onderen af weten te bereiken, de andere lichtbron heb ik achter de camera opgesteld, dit om de kleur goed over te laten komen.

Om deze onderwerpen goed op de foto te krijgen moet je opletten hoe je e.e.a. belicht. Nu had ik een flitser geleend en daardoor kon ik met twee flitsers aan de gang. Bij metalen voorwerpen is het lastig om de hooglichten te vermijden en toch genoeg licht op het onderwerp te krijgen zodat de textuur goed te zien is. Bij de saxofoon wilde ik het instrument en de structuur van de koffer waarin deze ligt goed zichtbaar krijgen. Ik kreeg een goede opmerking over hoe dit te bereiken; zacht licht voor het instrument en gericht hard licht voor de koffer. Dit moet je dan richten op de verschillende onderdelen. Dit ga ik zeker nog een keer proberen en zal deze ‘verbeterde versie’ dan ook hier tonen.

De glazen vaas vindt ik zelf goed gelukt, je kan goed zien dat de vaas van glas is. Ook heb ik van anderen goede tips gekregen over andere licht opstellingen.[:]