Schaak!

In het British Museum in Londen staat het Lewis Chessman schaakspel. Dit wordt gezien als het oudste bekende spel wat nog in stand is. Dit spel is gemaakt van ivoor in AD 1150-1200, waarschijnlijk in Noorwegen en gevonden op de eilanden van Lewis, Outer Hebrides, in Schotland.

Altijd interessant hoe oud dit spelletje al is. In mijn jeugdige jaren heb ik reeds kennis gemaakt met het schaakspel. Mijn vader heeft een mooi schaakspel van zijn vader, daar heb ik vroeger met mijn vader mee gespeeld. Op de basisschool ben ik op een schaakschool geweest en heb ik mijn pionnen- en torendiploma gehaald. Echt een wereldster in schaken ben ik niet maar vind het een leuk spel.

Jammer genoeg maak ik er niet genoeg tijd voor vrij/ken ik geen mensen die dit spel ook kunnen en willen spelen. Ik heb een schaakcomputer gekocht, maar daar verlies ik meestal van. 😀